üst menü linkler

Sarı zemin içindeki bağlantı veya açılan küçük pencereler ile diğer yazılara geçebilirsiniz.

Urluia Köyü

Urluia, Bükreş Köstence arasında Köstence ye 60km mesafede bir köy.

Burayı Kathy Conner’den öğrendim. ( Kathy Fethiye'de yaşayan bir İngiliz vatandaşı, güney Ege deki turlardan tanışıklığımız var. Çok sıkı bir bisikletçi. )




Avrupa da daha çok gençlerin rağbet gösterdiği çeşitli organizasyonlar var. İnternet üzerinden bunlara dahil olabiliyorsunuz. Bunlardan biri warmshowers. Yani ılık duş. Bu organizasyonda özellikle bisikletçileri ve sırt çantalıları evinizde, çiftliğinizde yada bahçenizde kurulacak bir çadırda ağırlayabiliyorsunuz. Herhangi bir ücret talep etmiyorsunuz. Yıkanmak için bir su ( hortum dan akan bir su bile olur) ve tuvalet imkanı sağlıyorsunuz. Yiyecek verip vermemek size kalmış. Yada işe gidiyorsanız yedek anahtarı misafire veriyorsunuz. Misafir olmak isteyenlerde sisteme üye oluyor, kısa bir öz geçmiş yazıyor. Ev sahibinin de öz geçmişi var tabii. Karşılıklı haberleşme sonrası iki tarafta antat kalırsa işlem tamam.

Bizde Urluia'da ( büyük ihtimal Osmanlı'dan kalma bir isim) Romanyalı George'un çiftlik bahçesinde konuk olduk.







Çiftlikteki diğer bir organizasyonda gönüllü olarak yemek ve yatacak yer karşılığı günde 5-6 saat çalışmak. Kathy ve bir İspanyol vede bir Amerikalı bu sistemde çiftlikte idiler. (workaway en çok bilinen organizasyonlardan)

Ayrıca evin kahyası Maria ve kocası çiftlikte. Yemek işleri Maria dan soruluyor. Kıpır kıpır ve devamlı gülen sevimli becerikli bir kadın.

Çiftlikte, domuzlar, tavuklar, köpekler, kediler ve keçiler vede KARA SİNEKLER dolaşıyor. Kendi kendilerine yetecek şekilde üretim yapıyorlar. Domates, kabak ,patlıcan, patates, vb.

Ev sahibi George Brüksel'de ofis ortamında çalışmış bir süre. Dedesinden  kalan ev ve çiftliği değerlendirmeye karar vermiş. Anne ve babası Köstence de şehir hayatını seçmişler. Hayata olumlu yönden bakan , kim olursan ol , gel burada kal diyen bir tip.

Sadece bir gece kaldık ama epeyce sohbet ettik. Bu organizasyonların en etkin tarafı karşılıklı iletişim. George gezmeden dünya hakkında bir sürü bilgiye sahip, misafirleri sayesinde.

Romanya ya çeşitli olumsuz nedenlerle Türkiye'den kaçıp gelen çok kişi var. George bu kişileri tanımış. Bana üzerine basa basa bir kaç defa tekrar ederek bizin gibi eğitimli Türklerle tanıştığına çok memnun olduğunu belirtti.

Akşam Osman hünerlerini gösterdi ev sahiplerine ve nefis bir börek hazırladı. Parmaklarınızı yalayarak yedik. Ev sahibi George un getirdiği şarapları içip sohbet ederek geceyi bitirdik.














Urluia izlenim ve otoların sonu.................................




Aşağıdaki bağlantılardan diğer yazılara geçebilirsiniz.


Önsöz

Turla ilgili aklıma ilk gelenler

Günlük yol haritaları

Avusturya & Slovakya

Batı Macaristan

Budapeşte

Güney Macaristan

Sırbistan

Romanya

Bulgaristan


Farklı dönemdeki gezilerim için :

Hiç yorum yok: