üst menü linkler

Sarı zemin içindeki bağlantı veya açılan küçük pencereler ile diğer yazılara geçebilirsiniz.

Önsoz

Osman'ın ailesi bizi yolcu ediyor. Bisikletler kutularında dinleniyorlar.


Ne zaman ülkeler arası uçak bileti satın alsam hep aynı senaryo oluyor. Döviz anormal hızlarda yükseliyor. Üstüne üstlük bir de erken seçim patladı. Bizim uçak bileti tarihi (25.Haz.2018) bir anda seçimin 1 gün sonrası oldu. Tura gelmeye niyetlenenlerin bir kısmı doğal olarak vaz geçti. Şahsen bende, uçak biletini satın almış olmama rağmen, uçağa binerken bile kararsızdım.

Döviz bu kadar yükselip TL nin değeri %30-40 aşağı gidince, hostelleri bırak, kampingler bile pahalı geldiği için, "Nerede Akşam Orada Sabah" diyerek,  uçuştan 3 gün önce, bisiklet taşıma biletini satın alarak, Tuna boylarında Eurovelo-6 yolunda 6 ülkeyi pedallamak üzere yola çıktık.

Turun başlangıç ve bitişini 2 kişi, turun ortasını da daha önceden planladığımız üzere 4 bisikletli olarak pedalladık.

Osman ve ben İzmir'den Viyana'ya uçak ile ,
Ünal çifti de bizden 5 gün sonra Antakya'dan Budapeşte uçak ile vardılar.



Viyana'dan Budapeşte ye kadar Osman ile pedalladık. Budapeşte de planladığımız üzere, Ünal çifti ile buluşup, Tuna boyundan Macaristan, Sırbistan ve Romanya ortasına kadar devam ettik. İzinlerinin bitmesi nedeni ile Ünal çiftini otobüs ile uğurlayıp, Bükreş, ve Köstence üzerinden Karadenize ulaştık, ardından güneye Türkiye'ye yönüne doğru Bulgaristan Varna'da turumuzu bitirdik.

Bir aydan beri yolda olmamızın verdiği yorgunluk, 2500 km'yi devirmiş olmamız, havaların ısınması, ailelerin baskısı vede Varna-Burgaz arası yolun bisiklete uygun olmaması gibi bir sürü faktör üst üste gelince Varna son durak oldu. Metro Turizm ile Varna-Kırklareli ulaşımını sağlayıp. Kırklareli'den İzmir'e 600km yolu 12 saatte yol alan Truva turizm ile sağ salim tam 1 ay 1 gün sonra evimize ulaştık.

Aşağıdaki bağlantılardan her bir ülke ile ilgili sayfalara göz atabilirsiniz. Ayrıca günlük olarak rotamızın haritalarını da takip edebilir ve hatta bilgisayar yada cep telefonuna indirebilirsiniz..

Gürcan Yılmaz      15.Ağustos.2018


Facebook :  https://www.facebook.com/hgy35

Aşağıdaki bağlantılardan diğer yazılara geçebilirsiniz.


Turla ilgili aklıma ilk gelenler

Günlük yol haritaları

Avusturya & Slovakya

Batı Macaristan

Budapeşte

Güney Macaristan

Sırbistan

Romanya

Romanya Urluia Köyü

Bulgaristan


Farklı dönemdeki gezilerim için :

2 yorum:

karaburuncini dedi ki...

Ben de paylaşımlarınız için teşekkür ederim,adım adım takipteyim sevgili arkadaşlarım.

ahmet dedi ki...

Sabırsızlıkla bekliyorum şanslıyım canĺı dinleyecegim.